dilluns, 20 de novembre del 2017


Genís Soler
Títol: Tom Gates 3 i un festival de genialitats (més o menys).
Núm. de pàgines: 410
Autor/a: Liz Pichon
Il·lustracions: Liz Pichon


Argument:
Jo quan vaig llegir aquest llibre amb va impressionar molt, uns nens que no es rendeixen mai sempre que fan alguna cosa malament ho tornen a intentar. És un llibre que t'ensenya a no rendir-te, sempre saber dir que sí! En Tom, el protegoniste, té sis anys, porta els cavells de punta i la cara més aviat arrodonida. A casa seva viu amb els seus pares i la seva germana Dèlia. La Dèlia és adolescent i sempre està enfadada amb en Tom.                                                                                                    
Un dia a l'escola la senyora Worthington (''mostatxington'' li diuen així perquè té bigoti) els hi comenta que hi ha una exhibició canina. En Derek, el millor amic d'en Tom, té un gos molt estrafulari es diu: Pollastre i s'hi apuntarà. En Tom i en Derek i participeran junts. El dia de la prova es presenten a més d'una catagoria i ho perden tot, exepte la última prova: ous a la cullera. Consisteix en ficar l'ou en una cullera i mentrestant que el gos està corrent, tens de vigilar que l'ou no caigui. Guanya el qui arriba primer a la meta sense que l'ou se li hagi trencat.
El dia de l'aniversari d'en Tom  el seus pares li regalen una guitarra i una invitació a Dinolàndia per fer la seva festa d'aniversari amb els amics i convida en Derek, l'Armari, en Mark, els dos cosins d'en Tom que sempre estan emurriats, l'Ami que és la més llesta de tota la classe i la Júlia. L'avia d'en Tom sempre fa menjars estrafularis i per berenar fa galetes en forma de dit i i la Júlia bomita només de veure-les.  
El Norman, sense que els seus amics, en Tom i en Derek, ho sapiguessin, els va inscriure pel al concert de final de curs.
Un dia en Tom al bulletí* va veure Els Gossos Zombi i es va quedar boca-vedat. Ell no sabia que estaven inscrits però com que estava tant entosiemat li va dir al Derek si podia ensajar amb ell i el seu amic ho va acceptar. Una setmana més tard, li van proposar al Norman d'assejar tots tres junts però aquest no hi va poder assistir degut a que  s'havia trencat el peu. I no van poguer tocar; però jo no us diré pas com va acabar tot plegat perquè no m'agrada fer ''espoilers'' i... si ho voleu saber l'haureu de llegir.


Valoració:





*És un suro que tothom que es vol presentar per una exivició de l'escola hi escriu el seu nom i el del gurp, i més tard fan un càsting i qui guanya farà l'exivició.